ÖRONAKUPUNKTUR

Kroppens alla zoner finns representerade på fler ställen på kroppen. Ytterörat är ett av dem och där finns allt som finns på foten + lite till, t.ex. smärtstillande punkter som är bra till akut smärta.

Vi kan komplettera zonterapibehandlingen eller ha det som en egen behandling, med att massera och sätta fröakupunktur (små tejpbitar med ett litet frö eller magnet på) på ställen som bidrar till att hjälpa  just dina problem. Punkterna under fröna ska "aktiveras" med tryck 3-5 gånger om dagen. Här får ni hemläxa för bästa resultat.

Med just öronen finns det lite andra spännande användningsområden att använda sig av. Eller vad sägs om  t.ex


"Överviktsbehandling":

Givetvis måste du vara motiverad och själv arbeta med att lägga om kosten och livsstilen som gör det möjligt att bibehålla en önskad vikt men det kanske hjälper till om vi kan via vissa reflexpunkter minska hunger, sug, oro, aggressivitet (som det lätt kan bli när man inte får äta som man brukar). Stabilisera hormoner som styr vikt och aptit? Påverka ämnesomsättningen?


Rök-/snusavvänjning:

Du ska ju såklart själv ha bestämt dig, arbetet ligger hos dig, men vi kan kanske minska suget efter nikotin?  Det kan även ge aversionssymtom, att cigaretterna inte smakar som förut.


NADA- modellen:

Vid beroende av t.ex. alkohol, narkotika och läkemedel, men även vid oro, ångest och sömnstörningar.

Används i närmare 60 länder och sedan 90-talet är NADA-behandling vanligt förekommande också i svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.