ÖRONAKUPUNKTUR

Kroppens alla zoner finns representerade på fler ställen på kroppen. Ytterörat är ett av dem och där finns allt som finns på foten + lite till, t.ex. smärtstillande punkter som är bra till akut smärta.

Vi kan komplettera zonterapibehandlingen med att förstärka  med några nålar eller ha det som en egen behandling, då i form av NADA-behandling. Tillvägagångssättet och pris skiljer sig åt.


Rök-/snusavvänjning:

Du ska ju såklart själv ha bestämt dig, arbetet ligger hos dig, men vi kan kanske minska suget efter nikotin?  Det kan även ge aversionssymtom, att cigaretterna inte smakar som förut.


NADA- modellen:

Fem korta, mycket tunna, sterila nålar sätts på 5 bestämda punkter i båda öronen Du sitter med nålarna i öronen och vilar i ca 40 minuter. NADA stör inte annan behandling och kan kombineras med ev. läkemedelsbehandling.


I början av behandlingsserien, och när du har intensiva besvär, kan du få behandling tätare. När du mår bättre, glesas behandlingen ut. Ibland kombineras öronakupunktur med en eller flera akupunkturnålar på kroppen. Du kan också få så kallade kulplåster mellan akupunkturbehandlingarna. Då fästs en liten kula med ett plåster på örat så att kulan kan utöva akupressur.


Du kan bli trött och dåsig medan du sitter med nålarna i öronen. Ofta infinner sig en behaglig, avspänd känsla. Många slumrar eller somnar.  Efter en serie NADA-behandlingar beskriver många förbättrad sömn, mindre oro, ångest och smärta eller minskat sug efter beroendeframkallande substanser.

Akupunktur har god effekt på många men hjälper inte alla. NADA har få biverkningar. Man kan bli trött eller yr, och sticket kan upplevas som smärtsamt.


PRIS FÖR NADA-BEHANDLING:

300:- ca 60 min sammanlagt


Innehar FA-skattsedel.

Zonterapi är godkänt för Friskvårdsbidrag från arbetsgivare.